۰

موانع نوسازی بافت‌های فرسوده

بافت های فرسوده
بازدید 35

کُندی صدور پروانه؛ مانع اصلی نوسازی بافت‌های فرسوده

با وجود تأکید برنامه هفتم توسعه بر کاهش سالیانه چهار درصد از مساحت بافت‌های فرسوده، کُندی در صدور پروانه ساخت و تسهیلات بانکی به عنوان دو مانع اصلی در این مسیر شناخته می‌شود. این مشکلات موجب کندی فرآیند نوسازی و بازآفرینی بافت‌های فرسوده شده است.

توزیع ناعادلانه رانت؛ چالش‌های توسعه شهری و نوسازی بافت های فرسوده

توزیع ناعادلانه رانت و امکانات در شهرها باعث بروز کمبود خدمات و امکانات در برخی مناطق شده است. در دهه‌های گذشته، توسعه شهرها بیشتر در قالب تعاونی‌های مسکن برای اقشار متوسط و کم‌درآمد صورت گرفت که این امر به کاهش قیمت زمین و مسکن منجر شد.

نیاز به رویکرد جامع برای بازآفرینی شهری

کارشناسان بر این باورند که فرسودگی بافت‌ها تنها با نوسازی حل نمی‌شود و باید به کیفیت زندگی در این مناطق توجه شود. بازآفرینی شهری باید به عنوان یک فرآیند جامع و مشارکتی دیده شود تا به بهبود شرایط زندگی شهروندان کمک کند.

مقاوم‌سازی؛ اولویت در نوسازی بافت‌های فرسوده

تخریب و نوسازی کالبدی تنها بخشی از راه‌حل است. مقاوم‌سازی و بهسازی محله‌ها باید در اولویت قرار گیرد تا بدون تغییر در ساختار اجتماعی، کیفیت زندگی ساکنان ارتقا یابد.

تسهیلات بانکی؛ قانونی برای احیای بافت‌های فرسوده

طبق برنامه، سالیانه یکصد هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده باید ساخته شود. همچنین ۲۵ درصد از وام‌های بانک‌ها باید به این بافت‌ها اختصاص یابد، اما آمارها نشان می‌دهد که تعداد تسهیلات پرداختی بسیار پایین است.

زمانبر بودن صدور پروانه‌های ساختمانی

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان می‌کند که زمان صدور پروانه‌های ساختمانی در تهران به بیش از یک سال رسیده است. این موضوع به معضلی تبدیل شده که نیازمند تسهیل فرآیندهای اداری و کاهش تشریفات است.

مازندران؛ الگوی موفق در صدور پروانه‌های نوسازی

استان مازندران با ۹۷ درصد بیشترین میزان صدور پروانه‌های نوسازی را به خود اختصاص داده است. این موفقیت می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد تا روند نوسازی بافت‌های فرسوده را تسریع کنند.

نوسازی بافت‌های فرسوده: استان مازندران در صدر صدور پروانه‌ها

طبق آمارها، استان مازندران با ۹۷ درصد،. بیشترین میزان صدور پروانه‌های نوسازی را به خود اختصاص داده است. بوشهر و کردستان به ترتیب با ۸۸ و ۸۶ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مقابل، جنوب فارس و لرستان با ۱۵ و ۱۳ درصد کمترین میزان صدور پروانه را ثبت کرده‌اند.

تقویت قدرت خرید؛ کلید موفقیت نوسازی

معاون وزیر راه و شهرسازی. بر ضرورت تقویت قدرت خرید مردم تأکید کرده و بیان می‌کند که بسیاری از واحدهای ساخته شده به دلیل کاهش شدید قدرت خرید مردم، قابل خریداری نیستند. این موضوع نشان‌دهنده نیاز به برنامه‌ریزی برای افزایش توان مالی مردم است./ملک تحلیل

تسهیلات بانکی؛ ناکافی برای نوسازی

آمارها نشان می‌دهد که تعداد واحدهای مسکونی متصل به تسهیلات بانکی در سال ۱۴۰۳ بسیار پایین بوده است. معاون وزیر امیدوار است که بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ به وظایف قانونی خود عمل کنند و تسهیلات بیشتری را به بافت‌های فرسوده اختصاص دهند.

نوسازی خودجوش؛ موفقیت در مشارکت مردمی

طبق اظهارات گلپایگانی،. بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار واحد مسکونی توسط خود مردم نوسازی شده است. این جریان نوسازی باید تقویت شود تا مشارکت مردم در بازآفرینی بافت‌های فرسوده افزایش یابد.

موانع رقابت دولت و بخش خصوصی

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران معتقد است که رقابت دولت با بخش خصوصی می‌تواند موانعی برای مشارکت مردم ایجاد کند. این موضوع نیازمند توجه بیشتر به نقش بخش خصوصی و توسعه همکاری‌هاست.

تسهیلات بانکی؛ آمار ناامیدکننده

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از ثبت چهار هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۳ خبر داده که عمدتاً از محل تسهیلات تبصره ۱۸. تولید بوده و ربطی به ساخت مسکن ندارد. این آمار نشان‌دهنده نیاز به بهبود وضعیت تسهیلات بانکی برای نوسازی بافت‌های فرسوده است.

چالش‌های زندگی در بافت‌های فرسوده

کارشناسان می‌گویند. که ساکنان بافت‌های فرسوده،. هرچند مالک هستند،. اما توان تخریب و نوسازی واحدهای خود را ندارند. این موضوع نیازمند توجه ویژه به شرایط اقتصادی و اجتماعی ساکنان این مناطق است.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه / ملک تحلیل دنبال کنید .

منبع : خبرگزاری ایرنا

۱۶ فروردین ۱۴۰۴

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر