۰

فاجعه خاموش برای کارگاه های تیرچه

تیرچه
بازدید 106

صنعت ساختمان همیشه از دیرباز چه در بخش ساخت و ساز و چه در بخش مصالح از گچ و سیمان و تیرچه گرفته تا دکوراسیون داخلی و لوازم داخل خانه که شامل شیرآلات و روشویی و کابینت و… همیشه مورد توجه و علاقه مردم بوده و هست.

یکی از مصالح مهم و حیاتی در ساخت مسکن تیرچه است که در دوام و استحکام سقف خانه ها اهمیت بسزایی داره تیم خبرنگاری ملک تحلیل اینبار در مصاحبه های اختصاصی خود به سراغ صنف تیرچه و بلوک رفتن و پس از گفتگو با مهندس فصحتی رئیس اتحادیه تولیدات بتنی و تیرچه و بلوک از چالش های این صنعت جویا شدند.

آقای فصحتی اصلی ترین مسئله در بخش ساخت و ساز چیست؟

اتحادیه ما اولین اتحادیه ایست که متولی بخش ساختمان است، و این اتحادیه تولید مصالح و ارائه خدمات این حوزه را پوشش می دهد. اصلی ترین مسئله و حلقه مفقودی ساختمان، خدمات اجرایی است. ممکن است تیرچه ای خیلی با کیفیت باشد اما نحوه اجرای آن ضعیف است و اگر دچار مشکل شود در بخش اجرا است. حتی با وجود مصالح استاندارد اگر آدم غیر حرفه ای و ناوارد کار را انجام دهد، با یک ساختمان بی کیفیت مواجه می شویم، ضمن اینکه متاسفانه در بخش خدمات اجرایی مدعی زیاد داریم.

تیرچه یکی از مصالحی است که جایگزینی برای اون پیدا نشده، دلیل چیست؟

دلیلش عدم باورپذیری دست اندرکاران ساختمان است وگرنه جایگزین داریم، جایگزین های مناسبی هم داریم ولی نه دانش کسانی که می خواهند اجرا کنند کفایت می کند و نه کارگرهایی که می خواهند کار کنند. همچنین مردم از تیرچه های سنتی شناخت پیدا کرده اند و راحتتر هستند و دلیل مهم دیگر، مدل ساختمان سازی رایج در ایران است در نتیجه ما ساختمان سازی سیستماتیک نداریم.

خیلی از کارگاه های تولید تیرچه ورشکست شدند به نظر شما دلیل چیست؟

مهمترین دلیل این است که سیستم درست و دقیقی برای محاسبه قیمت تمام شده ندارند. خیلی از کارگاه ها هزینه های ریز را جز قیمت تمام شده محاسبه نمی کنند. یکی از دلایل درماندگاری نیز تولیدی هایی هستند. که مصالح مختلف در کارگاه خود تولید میکنند و تلاش میکنن خود را از ورشکستگی نجات دهند. بعضی از واحد ها نیز هستند. که تیرچه را به قیمت پایین تر از قیمت بازار به فروش می رسانند. اما این واحد ها در طولانی مدت از بازار خارج می شوند.

چند کارگاه تولیدی تیرچه در شیراز در حال فعالیت است؟

ما در حدود ۳۰۰ کارگاه تولیدی داریم که در حدود ۷۰-۸۰ کارگاه فعالن و تقریبا مابقی به صورت راکد هستند.

آقای فصحتی رییس اتحادیه تولیدات بتنی و تیرچه و بلوک در پایان مصاحبه متذکر شدند که یکی از آیتم های مورد تاکید ما اینست. که مردم تیرچه را از واحدهای غیرمجاز نخرند و واحد های تولیدی باید شناسنامه داشته باشد./ملک تحلیل

برای دیدن ویدیو این گزارش بر روی لینک زیر کلیک کنید

https://www.instagram.com/reel/DCQ_a_ZMw4t/?igsh=MWljdnFoc3F1NnUyMg==

تاریخ : ۳ آذر ۱۴۰۳

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر