۰

ضرورت ساخت و ساز با متخصصان صنعت ساختمان

ساخت و ساز
بازدید 39

دومین اجلاس سراسری سازندگان مسکن و ساختمان کشور، دهم خردادماه جاری با حضور جمع کثیری از متخصصان و فعالان صنعت ساختمان، سازندگان، انجمن های صنفی و همچنین جمعی از مسئولین استانی و کشوری برگزار شد.
در این اجلاس که تعدادی از اعضای هیأت مدیره های سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان از استان‌های مختلف و هیأت مدیره انجمن های سازندگان مسکن و ساختمان نیز حضور داشتند بر مؤلفه هایی همچون سپردن ساخت و سازها به مجریان و سازندگان ذی صلاح، بهره گیری از توانمندی های بازرسان صنفی در کنترل و کیفیت کار مجریان و استفاده از مصالح استاندارد و نیز بر ضرورت تشکیل مدیریت جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز تأکید شد.
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان، اهمیت اجرای‌ ساختمان‌ها توسط سازندگان صاحب صلاحیت و مطابق مقررات ملی ساختمان را یکی از اهداف برگزاری این اجلاس عنوان کرد و گفت: متخصصان صنعت ساختمان از استان‌های مختلف کشور با حضور در این اجلاس و شرکت در پنل‌های تخصصی در خصوص چالش های مرتبط با حوزه ساخت و ساز را بررسی و راهکار های ممکن در این زمینه را ارائه می دهند.

پیگیری اجرایی شدن مقررات ملی ساختمان

مهندس محمد ابراهیم باقریان پور، پیگیری اجرایی شدن مقررات ملی ساختمان جهت استفاده از خدمات سازندگان ذی صلاح در تمامی ساختمان‌ها، استفاده از خدمات سازندگان ذی صلاح و مصالح استاندارد و کارگران ماهر در راستای افزایش عمر مفید ساختمان‌ها، ضرورت تشکیل مدیریت پیشگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در سازمان های نظام مهندسی با همکاری ارگان های ذی ربط و جلوگیری از ساختمان سازی توسط افراد فاقد صلاحیت را از دیگر محورهای این اجلاس عنوان کرد.
این فعال حوزه ساختمان در ادامه با اشاره به ضرورت ایمن سازی ساختمان ها گفت: الزامات مبحث ٢٢ باید به قانون تبدیل شود تا مالکان و سازندگان، ملزم به اجرای آن باشند.
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان به ضرورت بررسی میزان آسیب‌پذیری ساختمان ها و اهمیت بهسازی آن ها نیز اشاره کرد و یادآور شد که بر اساس آمارهای موجود به‌طور میانگین، طول عمر ساختمان‌ها در ایران بین ۲۵ تا ۳۰ سال است در حالی که این میزان در کشورهای صنعتی به ۱۰۰ سال هم می‌رسد.
باقریان پور با بیان اینکه با کاهش عمر مفید ساختمان، هزینه‌های مربوط به تعمیر و نگهداری، هزینه‌های تحمیلی بر محیط‌ زیست، هدر رفت انرژی و بسیاری موارد دیگر افزایش می‌یابد، اظهار داشت: رعایت مقررات ملی ساختمان و کنترل استاندارد بودن مواد و مصالح ساختمانی در راستای جلوگیری از هدر رفت سرمایه های مالی و جانی در بخش ساخت و ساز، جایگاه ویژه‌ای دارد چنانچه در مجموع می‌توان گفت که رعایت استانداردها در تمام مراحل ساخت و ساز از مهمترین ضروریات این حوزه است.

ضرورت تشکیل مدیریت جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز

این فعال صنعت ساختمان بر ضرورت تشکیل مدیریت جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز به عنوان یکی از بندهای قطع نامه پایانی این اجلاس تأکید کرد و گفت:. فرهنگ سازی، مهم ترین راهکار جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز است که در این خصوص باید با کاری منسجم و مدیریتی یکپارچه و قوی،. از دخالت افراد فاقد صلاحیت در این حوزه جلوگیری شود.

او ابراز امیدواری کرد. که همفکری و تبادل نظر متخصصان صنعت ساختمان در دومین اجلاس سراسری سازندگان مسکن و ساختمان کشور در جهت شناسایی معضلات مرتبط با حوزه ساختمان سازی،. راهگشا بوده و در اجرای هر چه بهتر مقررات ملی ساختمان در تمام ابعاد، موثر واقع شود.

آموزش، مهم‌ترین اصل پیشرفت در صنعت ساختمان

رییس کانون سراسری انجمن های صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان کشور نیز با بیان اینکه در طول سالهای گذشته توجه به بخش اجرای ساختمان،. مغفول مانده است،. تأکید کرد: کانون و انجمن های صنفی در سطح کشور تشکیل شده تا حقوق مجریان و سازندگان ذی صلاح را مطالبه کنند.
مهندس محمدرضا دهنوی،. هدف از ایجاد کانون سراسری در سطح کشور را وجود برخی نواقص و ایرادات در روند فعالیتهای اجرا در صنعت ساختمان دانست و اظهار داشت:. با اصلاح اساسنامه و ایجاد وحدت رویه،. تغییراتی در روند کانون ایجاد شد و مجموعه کانون های سراسری،. اهدافی را در راستای حل مشکلات و چالش ها پیش بینی کرده اند.
دهنوی از آموزش به عنوان مهمترین اصل پیشرفت در صنعت ساختمان یاد کرد و عنوان داشت:. اگرچه این مقوله در سطح نظام های مهندسی به صورت علمی،. بررسی و پیگیری می شود اما خروجی این آموزش ها مطلوب نیست و جای سؤال است که سرمایه گذاران،. انبوه سازان و مجموعه های صنعتی نیز از دریافت خدمات اجرای ساختمان رضایت دارند یا خیر!

آشنایی مهندسان با مباحث حقوقی

این فعال صنعت ساختمان بر ضرورت آشنایی مهندسان با مباحث حقوقی در حوزه تخصصی تأکید کرد و ابراز داشت:. اصلاح دستورالعمل ها،. قراردادها، آیین نامه ها و مقررات،. یکی از چالش های مهمی است که مجریان ذی صلاح در سطح کشور با آن روبرو هستند.
رییس کانون سراسری انجمن های صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان کشور با بیان اینکه کانون سراسری،. حل این موضوع را در دستور کار قرار داده است،. یادآور شد که اجرای یکپارچه قانون مانع عملکرد جزیرهای کانونها در سطح استان های مختلف می شود. دهنوی از ایجاد فضای واقعی سازی برای ارائه خدمات واقعی از سوی صاحبان کار،. مجریان و مراجع کار به عنوان یکی از اهدافی نام برد که کانون سراسری در سطح کشور،. آن را پیگیری میکند و در همین راستا ایجاد سامانه مجریان ذی صلاح به صورت یکپارچه را در تحقق این هدف،. مؤثر دانست.

تعامل سازندگان با ارگان های مختلف

تعامل سازنده نظام‌های مهندسی با ارگان های مختلف در استانها نیز یکی دیگر از اهدافی بود. که او با اشاره به آن بر ضرورت تحقق این هدف و تغییر فضای فرهنگی و رفاهی در حوزه ساختمان تأکید کرد. دهنوی ضمن تشکر از مجموعه انجمن صنفی سازندگان مسکن و ساختمان فارس و اعضای هیأت مدیره در سطح کشور،. عنوان نمود که برگزاری این اجلاس برای حل مشکلات،. کارساز و راهگشا خواهد بود.
باید کیفیت ساختمان‌هایی که توسط افراد صاحب صلاحیت ساخته می‌شود آن قدر متفاوت باشد که از آنها به عنوان برند یاد شود
مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس هم در این اجلاس با مردود دانستن ساخت و سازهایی که زیر سایه قوانین ناکارآمد و صرفا با وسوسه کسب سود انجام می شوند، اظهار داشت: ورود افراد غیرمتخصص در فرآیند ساخت و ساز ناشی از وجود ضعف در حوزه های مختلف است و در این خصوص به هیچ عنوان پذیرفته نیست که ساختمان توسط سازندهای که فاقد صلاحیت است ساخته شود.
امیرحسین جمشیدی با اشاره به اینکه اساسا ساختمان باید توسط افراد دارای تخصص و صاحب صلاحیت ساخته شود بر ضرورت متفاوت بودن بناهایی که توسط سازندگان ذی صلاح و افراد فاقد تخصص در این حوزه ساخته می شود،
اشاره کرد و گفت: باید بین ساختمانی که به دست مجریان ذی صلاح بنا می گردد و ساختمانی که توسط بساز بفروش ها ساخته می شود تفاوت فاحشی موجود باشد.

ساختمان های ایمن محصول تخصص سازندگان

او با عنوان اینکه این تفاوت ها در تمام مراحل ساخت و ساز و در مجموع در بنای نهایی بایستی قابل رؤیت باشد. عنوان کرد: بدیهی است بناهای ایمن و استاندارد، محصول بکارگیری تخصص سازندگان صاحب صلاحیت هستند.
این کارشناس صنعت ساختمان با تأکید بر اینکه کیفیت باید ویژگی اصلی بناهای ساخته شده توسط مجریان ذی صلاح باشد، یادآور شد:. در صورتی که یک ساختمان با رعایت تمام اصول و استاندارها ساخته شده و تمام مشخصه های کیفی در آن رعایت شده باشد. با قیمتی منفاوت از ساختمان های بی کیفیت یا فاقد اصول. عرضه می شود که طبیعتا این افزایش قیمت، منطقی بوده و این همان شرایطی است که گران تر بودن یک اتفاق مثبت قلمداد می شود.
مدیر کل دفتر فنی استانداری فارس با اشاره به اینکه ساختمان باکیفیت از حیث هزینه. بازار و مشتری دارای شرایطی متفاوت است، اظهار کرد:. باید کیفیت ساختمان هایی که توسط افراد صاحب صلاحیت ساخته می شود. آن قدر متفاوت باشد که از آنها به عنوان برند یاد شود.
به گفته جمشیدی قطعا خریداران و بهره برداران یک ساختمان به دنبال ویژگی های استاندارد و وجود برتری هایی
در ساختمان های مورد خریدشان هستند و ساختمان های متفاوت و باکیفیت همیشه برتری های مشخصی از جهات مختلف دارا هستند.

اطمینان خاطر خریداران از سازندگان متخصص

او اذعان داشت:. یکی از برتری های ساختمان های صاحب برند در این است که در شرایط مختلف،. مشتریان خود را از دست نمی دهند و خریداران با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به خرید آنها اقدام می کنند. این مسئول تأکید کرد که در این راستا همانطور که یک هر وسیله دیگر دارای برند،. ارزش بالاتری نسبت به یک وسیله فاقد کیفیت دارد،. امروزه بنا نهادن یک ساختمان با تمام اصول و استانداردهای لازم نیز برتری هایی نسبت به املاک غیر استاندارد دارد.
ضرورت بهبود کیفیت ارائه خدمات مهندسین اجرا در ادامه رئیس انجمن صنفی کارفرمایی سازندگان مسکن و ساختمان استان فارس. توفیق میزبانی از دستاندرکاران صنعت ساخت و ساز کشور را در این اجلاس ارج نهاد و برپایی چنین مراسم هایی در سطح کشور را زمینه ساز و راهگشای توسعه بکارگیری سازندگان ذی صلاح در تمامی ساختمان ها دانست.
مهندس محمد هادی زاهدطلب ابراز امیدواری کرد که خروجی این اجلاس،. بهبود کیفیت ارائه خدمات مهندسین اجرا، سازندگان ذیصلاح و همچنین ارتقای شأن و منزلت آنها را در پی داشته باشد.

اندر حکایت یک پایه‌ریزی غلط و خشت کج در صنعت ساخت و ساز

عضو هیأت رئیسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان هم با بیان اینکه مثلث ساخت با مجریان کامل میشود. و شکل میگیرد به برخی مشکلات و چالش های این حوزه گریز زد. و ارائه دستور تهیه نقشه ساختمان توسط شهرداری از روی طرح تفصیلی که عمر آن در بسیاری از شهرها گذشته است. را یک پایه ریزی غلط و خشت کج در صنعت ساخت و ساز دانست.
عباس عامری با بیان اینکه شهرداری و کارفرما میدانند که قرار نیست ساختمانی به این شکل،. طراحی و ساخته شود، اذعان داشت:. بودجه های شهرداری به ردیف درآمد کمیسیون ماده ۱۰۰ تکیه کرده. و به همین دلیل تا انتها همه تصمیمات بر اساس این ساختار معیوب پیش می رود.
عامری تأکید کرد که دستور تهیه نقشه،. مطلوب سرمایه گذار و مدیریت شهری نیست اما در عین حال این فرایند وجود دارد و اصلاح نمی شود. عامری گفت:. طراح نیز از این ساختار معیوب آگاه است و می داند قرار است طرحی آماده کند. که بتواند از فیلتر نظام مهندسی و شهرداری عبور کند. و در نهایت منجر به دریافت مجوزی به نام پروانه ساختمانی شود.

نهادن خشت کج موجب تنزل کیفیت معماری می شود

عضو هیأت رئیسه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان با اعتقاد به اینکه چنین طرحی پس از طی مسیر احداث باید بایگانی شود، تأکید کرد:. نهادن خشت کج در گام اول موجب تنزل کیفیت معماری و محاسبات خواهد شد. او توضیح داد که در این فرایند،. پروژه ای ساخته میشود که ناظر، مجبور به تأیید و نظارت بر ساختمانی است که بر خلاف دستور تهیه نقشه، ساخته شده و کارفرما،. مجری، طراح، ناظر و شهرداری نیز با اطلاع از این مسیر، اقدامی انجام میدهند که مجاز نیست. عامری با بیان اینکه ناظر در این پروسه باید یا چشم خود را بر تخلفات ببندد و یا تخلفات را گزارش دهد،. شکل گیری این ساختار معیوب را مرور کرد و گفت: بر همین اساس،. همه ساختمان ها پایان کار می گیرند و تأیید می شوند اما سازنده و سرمایه گذاری نیست که این کار را با حلاوت انجام دهد.
این فعال صنعت ساختمان یادآور شد:. با توجه به این ساختار معیوب، سخن گفتن از چالش های حوزه مجریان،. سخت است چرا که جامعه به مجریان ذی صلاح به عنوان یک هزینه اضافه نگاه می کند،. حال آنکه آنان به دلیل اجرای مناسب ساختمان، سرمایه گذار و سازنده را نیز منتفع خواهند کرد.
عامری به این نکته نیز اشاره کرد که برخی کارفرمایان به دلیل عدم تامین هزینه های مجریان ذی صلاح،. ساختار معیوب دیگری ایجاد می کنند و صرفا جهت عبور از مراحل صدور پروانه از مجریان کارنابلد، بیسواد و غیرمتخصص بهره می برند. او بر ضرورت ارزش گذاری کیفیت تأکید کرد و گفت:. سرمایه گذاران باید با استفاده از سازندگان برند،. مصالح ساختمانی استاندارد و جزئیات اجرای درست،. محصولی کیفی ارائه دهند که بتواند گواهینامه گرید A را دریافت کند.

انتخاب یک ناظر عالیه مردمی بر دستگاه‌های دولتی

سید محسن معین،. رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی فارس نیز با اشاره به اینکه دستگاه های دولتی برای اجرای پروژه ها،. طراحی را به مشاوران ذی صلاح واگذار میکنند. و فاز اجرایی نیز توسط آنها انجام می شود، تأکید کرد که در این فرایند،. طرح ارائه شده و نظارت های صورت گرفته در حد ایده آل نیست. معین، انتخاب یک ناظر عالیه مردمی بر دستگاههای دولتی را برای حل نسبی این موضوع،. بهبود کیفیت ساخت و ساز در کشور و همچنین درآمد عادلانه برای مهندسان ساختمان، راهگشا دانست.
گفتنی است؛. در دومین اجلاس سراسری سازندگان مسکن و ساختمان کشور از پیشکسوتان و حامیان استانداردسازی در صنعت ساختمان،. سازندگان، دست اندرکاران و همچنین حامیان مالی و سخنرانان این اجلاس تقدیر شد./ملک تحلیل

منبع: تماشا

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر