بازار مسکن که مدتی نشانههایی از ثبات و بازگشت تقاضا داشت، بار دیگر با رکود معاملات مسکن مواجه شده است. بیثباتی اقتصادی و نبود سیاستهای کارآمد باعث شده تا خریداران بالقوه بهجای ورود به بازار مسکن، به بازارهای موازی همچون طلا و ارز روی بیاورند. این روند تا زمانی ادامه خواهد داشت که چشمانداز روشنی برای آینده اقتصاد و بازار مسکن ایجاد نشود.
تأثیر ناترازی انرژی بر قیمت مسکن و ادامهدار شدن رشد اجارهبها
به گفته سعید لطفی، عضو هیئتمدیره اتحادیه املاک تهران، اختلال در تأمین انرژی صنایع ساختمانی، باعث افزایش هزینه ساخت و بهدنبال آن بالا رفتن قیمت ملک و اجاره میشود. ناپایداری در تأمین برق و مصالح ساختمانی، بهطور مستقیم بر رشد اجارهبها تأثیرگذار بوده است.
نقش نرخ ارز در صنعت ساختمان؛ تأخیر تورمی به زیان مصرفکننده
برخلاف سایر بازارها، تأثیر نرخ ارز بر بازار ساختوساز با تاخیر همراه است. مصالحی که با دلار گرانتر خریداری شدهاند، باعث میشوند حتی در صورت کاهش نرخ ارز، قیمت پروژههای ساختمانی کاهش نیابد. این تاخیر تورمی، فشار مضاعفی بر خریداران و مستأجران وارد میکند.
ضعف نظارت در بازار مسکن؛ نهادهای ناظر ناکارآمد عمل میکنند ((رکود مسکن))
انتقادات گستردهای نسبت به عملکرد نظارتی در بازار مسکن وجود دارد. بهرغم حضور سازمانهای مختلف،. تخلفات در بازار بدون برخورد مؤثر باقی میمانند. بررسی عملکرد بانکها در طرح نهضت ملی مسکن نیز مغفول مانده و شفافسازی لازم در این زمینه صورت نگرفته است.
خبر های بیشتر را در صفحه / ملک تحلیل دنبال کنید .
منبع : اکو ایران
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
نظرات کاربران