۰

رازهای پشت پرده بتن در شیراز

بتن
بازدید 226

بتن از جمله مهم ترین اجزای ساخت یک آپارتمان است که شرکت های تولیدی مختلفی آن را به سازنده ها عرضه می کنند. انتخاب تولیدکننده بتن مناسب و عقد قرارداد دوطرفه نکته کلیدی این رویه است. بنابراین تیم ملک تحلیل در مصاحبه های اختصاصی خود اینبار با مهندس صادقی رئیس انجمن بتن فارس نقل این موضوع گفتگویی داشتند.

آقای صادقی سازنده ها در هنگام خرید بتن به چه نکاتی توجه کنند؟

عمده مشتری ها به مفاد قرارداد توجه نمی کنند و بدون اینکه قرارداد را خوانده باشند آنرا امضا می کنند. اکثر قراردادها هم یک طرفه شده و توجهی به این مسئله نمی کنند. این در حالیست که انجمن یک قرارداد دوطرفه را که هم به نفع خریدار هست هم فروشنده تنظیم کرده . این قرارداد حدود ۶ صفحه است و در کنار آن ۲-۳ صفحه اگاهی نامه پیوست قرارداد شده و شامل نکات قبل او بعد از بتن ریزی می باشد.

افرادی که قصد خرید از یک واحد تولیدی دارند حتما از کارخانه دیدن و  قدرت واحد تولید کننده را ارزیابی کنند. علی الخصوص برای کارهای بزرگ چون یک سری دلالان متاسفانه در بازار هستند که با تبلیغات نادرست مردم را دچار مشکل می کنند.

در هنگام بازدید از کارخانه افراد چه بخش هایی را کنترل کنند؟

اولین جایی که باید در کارخانه بازدید کنند واحد کنترل کیفی و آزمایشگاه است که آیا آزمایشگاه مدنظر را دارد یا ندارد. هر بچینگ باید طبق قانون، یک آزمایشگاه مجهز و استاندارد داشته باشد و فعال باشد. خیلی از بچینگ هایی که مشغول فعالیت هستند یا آزمایشگاه ندارند و یا یک نفر اسمی آنجا به عنوان مسئول آزمایشگاه است. همچنین تعداد ماشین آلات بسته به حجم خرید باید قبل از خرید چک کنند که آیا آن کارخانه ماشین آلات لازم برای حجم کارشان را دارد یا خیر.

مهمترین معضل در سفارش بتن چیست؟

خیلی از مشکلاتی که داریم در بحث پیش فروش است. مشتری پیش خرید کرده و در این معامله مفادی را باید رعایت کند که هیچ کدام از طرفین به آن دقت نکردند. ضمن اینکه در اکثر قرارداد ها جزئیات لازم از جمله بازه زمانی و مبلغ پرداخت اشاره نشده است. همچنین عمده کسانی که مراجعه می کنند یا قرارداد ندارند یا قرارداد یک طرفه است و یا حداکثر ۱ -۲ صفحه به صورت خلاصه و مبهم نوشته شده است.

چرا خیلی از بتن ها دیگر استاندارد لازم را ندارند؟

بتن یک کالای خاص است و تولید و عرضه آن حتما نیاز به دانش، علم و اگاهی دارد اما اشخاصی که وارد این صنف شده اند متاسفانه عمدتا دانش لازم، مدرک تحصیلی مرتبط آزمایشگاه  ندارند. بسیاری از کارخانه ها در حوزه تجهیزات خیلی بروز نیستند و یا از دستگاه های ۲۰-۳۰ سال قبل استفاده می کنند. از طرفی دیگر نظارت خوبی بر واحدهای تولیدی و ساختمان ها وجود ندارد و اگر از انجمن بتن استعلام گرفته شود قطعا نتیجه بهتری حاصل می شود.

قیمت هر متر مکعب بتن چقدر است؟

بهای تمام شده امروز تقریبا متری ۲ میلیون است و نرخ نامه با یک سود ۱۷ تا ۱۸ درصدی در نظر گرفته شده است. ولی با توجه به رقابت زیاد زیر نرخ نامه قیمت گذاری می شود. و عمدتا بین یک میلیون و هشتصد تا ۲ میلیون تومان قیمت گذاری می کنند.

به نظر شما بتن قیمت واقعی خودش را دارد؟

بتن در حال حاضر حداقل ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر قیمت واقعی خودش است که این بدلیل رقابت منفی ، تعداد زیاد کارخانه ها و عدم همخوانی عرضه و تقاضا می باشد.

پیش بینی آقای صادقی از قیمت آینده بتن تا پایان سال چه خواهد بود؟

پیش بینی می شود همین روند ادامه داشته باشد زیرا بازار کشش زیادی ندارد مگر اینکه قیمت سیمان یک افزایش چشم گیری داشته باشد. رئیس انجمن بتن فارس از تولیدکننده ها خواست که در محصول تولید شده مصرف کننده نهایی را ببینند و هرگز کیفیت را فدای قیمت نکنند. مصرف کننده نهایی هیچ گناهی ندارد ضمن اینکه همه ما به نوعی مصرف کننده هستیم./ملک تحلیل

تاریخ : ۸ دی ۱۴۰۳

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر